Francaise Millefiori Lamp

By , March 16, 2011

millefiori francaise lamp
Waarschijnlijk bronzen lamp met een Millefiori wereldbol. Een soortgelijke lamp staat op pagina 2 van het boek “Popular Art Deco Lighting” van Millman en Dwyer, waar deze wordt gewaardeerd tussen de $995 en $1350.

Lampen Grutter

By , April 24, 2010

De Lampen Grutter is een vergelijkingssite gespecialiseerd in lampen en verlichtings winkels. Je kunt direct zoeken in het assortiment van een groot aantal online lampenwinkels. Bezoek de Lampen Grutter website en zoek naar de mooiste lampen!

Online lampenwinkel: Lamponline.nl

By , June 19, 2009

Update: bekijk het aanbod van onderstaande lampenwinkels op onze verlichting vergelijkingssite!

Nostalux.nl
nostalux
Lampenlicht.nl
lampenlicht webshop
lamponline.nl
lamponline.nl

Op zoek naar een online lampenwinkel? Kies een van de lampenwinkels hier boven of bekijk de onderstaande verlichtings juweeltjes die we hebben gevonden op lamponline.nl. We hebben de site eens even doorgespit en hebben een aantal mooie Tiffany art deco artikelen gevonden zoals de volgende Tiffany lampen:

tiffany tafellamp

Tiffany Tafellamp

Tiffany Castano Hanglamp

Tiffany Castano Hanglamp

tiffany plafondlamp plafonniere

Tiffany Plafondlamp

Meer lampenwinkels:
ApartDesign.nl
thumbnail-apartdesign
Lampenlicht.nl
lampenlicht webshop
lamponline.nl
lamponline.nl

Suggesties? Laat een berichtje achter!

Duffner & Kimberly Company Tafel Lamp Glas-In-Lood

By , April 13, 2009
Duffner & Kimberly Lamp
Duffner & Kimberly Lamp (klik voor een vergroting)

Bijzonder mooi voorbeeld van begin 20e eeuws art deco glas-in-lood kunst, deze Duffner & Kimberly Company tafel lamp. De kap bestaat uit 3 banden blauw en groen gestreept glas gepunctueerd met geel/oranje gestreepte stippen. Het hoofd ontwerp daar boven bestaat uit exotische vogels met pluimage uitgevoerd in paars gestreept glas. Wanneer ontstoken straalt deze lamp het kenmerkende glas-in-lood licht uit waar glas-in-lood liefhebbers zo van houden. Het design van deze lamp is nauw verwant aan de Tiffany lampen van de beroemde art deco ontwerper Louis Comfort Tiffany.

ApartDesign.nl
thumbnail-apartdesign
Lampenlicht.nl
lampenlicht webshop
lamponline.nl
lamponline.nl

Bronzen Art Deco Beeldje

By , March 20, 2009
Bronzen Art Deco Beeldje

Bronzen Art Deco Beeldje (klik voor een vergroting)

Bronzen beeldje van naakte vrouw in Art Deco stijl. Naakt met veren hoofdtooi, gestrekte arm en been ondersteunen een hoepel, balancerend op een halve bol, zwarte marmeren basis, gesigneerd door J.P. Morante.

Tiffany Lampen

By , March 17, 2009
tiffany art nouveau lamp

tiffany art nouveau lamp

Louis Comfort Tiffany (1848-1933) was een Amerikaanse art nouveau kunstenaar die werkte met gekleurd glas. Zijn insteek was om kunst te integreren met de behoeften van het dagelijks leven, wat in die tijd ongewoon was.  Kunst was namelijk alleen weggelegd voor de rijken.

Aanvankelijk werden de Tiffanny lampen geblazen, later werden de lampen gemaakt van restjes glas die waren overgebleven bij de productie van gebrandschilderde ramen. Zijn werknemers, meest vrouwen, mochten zelf de kleuren bepalen. Zo had iedere lamp toch nog een individueel tintje. Deze lamp werd mede een groot succes doordat de gloeilamp net was uitgevonden (Edison). De bekendste lampen zijn: “Dragonfly” (Libelle) en “Wisteria” (blauwe regen). Het zijn typische art nouveauthema’s uit de natuur.

Tiffany Dragonfly Tafellamp

Tiffany Dragonfly Tafellamp

Tiffany Wisteria Lamp

Tiffany Wisteria Lamp

standbouw Panorama theme by Themocracy